OVER #120, WAR IS COMING

Aanleiding:

Het Nationaal 4/5-mei comité en de provincie Zuid-Holland hebben gemeenten opgeroepen initiatieven te ontplooien. Hierbij werd aan gemeenten gevraagd een stevige nadruk te leggen op het –samen met de jeugd- zoeken naar nieuwe tradities van herdenken en vieren van vrijheid.

Brainstorm

De Gemeente Papendrecht heeft in samenwerking met Braintain een onderzoek onder jongeren uitgevoerd en een brainstorm met de doelgroep georganiseerd waarbij de volgende vraag centraal stond: Hoe kunnen we er voor zorgen dat jongeren zich meer betrokken voelen bij 4 & 5 Mei, herdenken en vieren?

De uitkomsten van deze gesprekken & brainstormsessies zijn omgezet in een aantal voorwaarden waar het project aan moest voldoen:

Voorwaarden:

  • Maak gebruik van social media en marketing: Een keuze voor de kanalen die jongeren gebruiken: Inzet op YouTube, Instagram waarbij Facebook ook wordt meegenomen.
  • Het mag geen belerend en verplicht karakter hebben: Hierdoor is er gekozen voor de methodiek: Entertainment-Education.
  • De jongeren moeten zich meer kunnen inleven: Er worden duidelijk Papendrechtse beelden gebruikt om herkenbaarheid en betrokkenheid te creëren. Ook wordt er zoveel mogelijk met Papendrechtse jongeren als acteurs / figuranten gewerkt.
  • De content dient zich af te spelen in de huidige / toekomstige tijdsgeest. Wat betekent vrijheid in het hier en nu?
  • De kwaliteit van de aangeboden media moet minstens zo hoogstaand zijn als de content welke de doelgroep dagelijks aangeboden krijgt. Dit geldt zowel voor het technische gedeelte als het esthetische aspect. 

Het project #120 – War is coming
Met deze voorwaarden als leidraad is #120 ontwikkeld: 

Naam: #120 staat voor 120 seconden, 2 min stilte. Er is voor een hashtag gekozen omdat dit verwijst naar de tijd van nu.

Logo ontwikkeling: 2 jongeren hebben onder begeleiding van een grafisch vormgever het logo van #120 ontwikkeld . 

Muziektrack + videoclip: Jongeren hebben een muziektrack gemaakt over #120 in het kader van 75 jaar vrijheid. De beat is gecomponeerd door een jonge producer. 4 rappers hebben de tekst geschreven en opgenomen. De track is tevens gemixt door een jongere. De videoclip is geschoten door Lion de Noier van Braintain. 

Dilemma game: De dilemma game is geïnspireerd op het dilemma doolhof in Bergen op Zoom. In de dilemma game worden er een aantal situaties geschetst waarbij de speler belangrijke keuzes moet maken (keuzes van leven of dood). De verteller in de app is een Papendrechtse jongvolwassene. 

Lesbrief: De lesbrief is bedoeld om de filmpjes en dilemma-app in het onderwijs te introduceren en er daarna mee aan de gang en over in gesprek te gaan. In de lesbrief staan de filmpjes - die zich afspelen in Papendrecht - uit Project #120 centraal.

#120 is op non-profit basis ontwikkeld en vrij te gebruiken, onder voorwaarde dat de bronnen "Gemeente Papendrecht" en "Braintain" worden vermeld. Verder wordt het op prijs gesteld dat er bij gebruik contact wordt opgenomen met projectleider Chandre Nandoe (zie contact).

Cast & Crew:

Projectleider: Chandre Nandoe, Scenario en regie - Chandre Nandoe, Lion de Noier, Productie- Rochelle van der Wolk, Uitvoering- Braintain, Sound Assistant- Kubilay Kaya- Ugur Celik, Drone- Jeffrey “SkefDeLuxe” Scheffers, Logo design #120- Max de Bosscher, Laurens Theunisse, Game ontwikkeling- Flow Agencies

Jason - Sander Heideveld, Thymen van Dijk - Roel van Kaam, Beveiliger Thymen - Ferhat Özbag, Vriend 1 - Sami Hammid, Vriend 2/ Brigadier X - Ugur Celik, Eigenaar café - Chandre Nandoe, Rachid - M’hamed Cherqi, Collega 1- Emanuel van Boxel, Collega 2 - Tolga Korkmaz, Collega 3 - Richard van Roosendaal, Hoofdbrigadier X - Guido Maas, Beveiliger hoofdbrigadier - Perry Wanrooij,  Vrouw Rachid - Manon van Leeuwen, Kind Rachid - Jesra Lammers, Wessel - Eyal Hamelzky, Verzetsvrouw - Leonie Goedegebuur, Bryan- Bryan “Braz” van Belzen, Crew Bryan - Xionor Felicia-  Anass - Lennart Nagelmaker- Max de Bosscher, Verteller- Faysal Boudihi, Europese regeringsleiders - Merijn de Jong- Ruud ter Huerne- Annelies Nefs - Belinda Dozy- Raoul Grimminck, Presentatrice - Raquel Nandoe, Onderwijzeres – Esma Mustamandi, Violiste- Joke de Jong, Kids op straat / in park - Matthijs van den Bovenkamp- Sven de Ruijter- Julia van de Berg- Anne Kraaijeveld- Rafaël Nandoe

Met dank aan: Provincie Zuid-Holland, Gemeente Papendrecht, Ardwil Goedegebuur, Jesse Westerbeke, Lisette Oudenaarden, Laura Prak, Aart-Jan Moerkerke - burgemeester van Papendrecht, Suppord Papendrecht, Vincent van de Water – Flow Agency. Hanan Haddouch, The Loods H.O.F., Remco van den Beemd, Collin Verbunt, Dave Williamson, Nightshop BOZ, Chris van Eekelen / Les Vedettes /Joy Company, Gemeente Bergen op Zoom, Hans van Tilburg, Wendy van Leersum, SBM Bergen op Zoom, Gemcast BV, Arthur Hoetelmans, Perry Wanrooij, M’hamed Cherqi, Merijn en Linda de Jong, MA Agency, Tolga Korkmaz, Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht, Stichting Cultuur Educatie, Jaap Smit, Commissaris van de Koning provincie Zuid-Holland

Download lesbrief